Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköintialueet

Ajankohtaista

Toriparkki valmistuu – avajaiset 10.3. klo 12.00


02.03.2018

Hallipysäköinnin Seinäjoella uudelle tasolle nostavan Toriparkin tuntihinta asetettiin kadunvarsipysäköinnin tasolle.

 

Seinäjoen keskustorin alle rakennettu Toriparkki valmistuu. Avajaisia vietetään kaikille avoimen juhlan merkeissä lauantaina 10.3., mistä lähtien Toriparkki on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Toriparkin avaa käyttöön Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja Seiparkin hallituksen puheenjohtaja Erkki Honkala. Tutustu koko ohjelmaan täällä: http://meidanseinajoki.fi/

Toriparkki tuo Seinäjoen ydinkeskustaan 235 autopaikkaa ja tuo kaivattua helpotusta keskustan pysäköintitilanteeseen. Toriparkiksi nimetty pysäköintilaitos sijaitsee Keskustorin alla ja sinne ajetaan Koulukadun ja Puskantien risteyksestä. Toriparkin kautta kuljetaan myös Kassakulman asukkaiden omalle paikoitusalueelle sekä myöhemmin valmistuvan Oma Säästöpankin talon pysäköintitilaan, joissa on yhteensä noin sata autopaikkaa. Koko valmistuva Keskustorin alue on suunniteltu uudeksi seinäjokisten kohtaamispaikaksi ja olohuoneeksi.

 

Katso Toriparkin avajaisten julkistusvideo tästä

 

Toriparkki nostaa hallipysäköinnin Seinäjoella uudelle tasolle

 

Toriparkin suunnittelun lähtökohtana on alusta asti ollut käytön helppous ja mukavuus. Parkkitalon valaistukseen ja väritykseen on panostettu erityisesti. Autopaikat on rakennettu 2,7 metriä leveiksi ja ruutuihin ajamista helpottaa vinopysäköinti eli autopaikat on sijoitettu niihin kääntymistä loiventavassa kulmassa.  Toriparkin ajosuunta on sisäänajorampin aluetta lukuun ottamatta yksisuuntainen, joten liikkuminen Toriparkissa on selkeää. Vapaan autopaikan löytymistä edesauttaa opastusjärjestelmä, joka ohjaa pysäköijää talon sisällä.

Seinäjoen kaupunki ja Seipark ovat myös käynnistäneet yhteistyön pysäköinnin opastuksen kehittämiseksi. Ydinkeskustan sisääntuloväylille suunnitellaan opastus yleisessä käytössä oleville pysäköintialueille ja -taloille. Tuleva opastus sisältää ajo-ohjeet myös Toriparkkiin.

 

Toriparkin pysäköinnin perustaksa on 1,50 euroa tunnilta – kesään asti ovat voimassa kampanjahinnat

 

Toriparkin pysäköinnin hinnat on asetettu samalle tasolle kuin kadunvarsipysäköinnissä. Tällöin 1,50 euron tuntihintaan auton voi jättää valvottuun ja lämmitettyyn tilaan suojaan sateelta ja paisteelta. Yöaikaan (klo 22-06) pysäköinnin hinta on 0,50 euroa tunnilta. Koko vuorokauden pysäköinti maksaa 12,00 euroa.

Toriparkin valmistumisen kunniaksi ovat voimassa kampanjahinnat kesäkuun alkuun asti: www.seipark.fi. Maaliskuun ajan pysäköinti on kahden ensimmäisen tunnin ajan maksutonta ja seuraavilta tunneilta 0,50 euroa tunnilta. Huhti- ja toukokuun ajan on voimassa tutustumistarjous, pysäköinnin hinta on kaikkina vuorokauden aikana 0,50 euroa tunnilta.

- Toriparkki rakennettiin tukemaan ja mahdollistamaan Seinäjoen ydinkeskustan uudisrakentamista ja uuden Keskustorin toteuttamista. Nyt kun Toriparkki on valmis, haluamme myös edullisella hinnoittelulla ohjata pysäköintiä ja liikennettä kävelypainotteisemmilta kaduilta pysäköintitaloon, sanoo Seipark Oy:n toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

Toriparkkia hallinnoiva pysäköintiyhtiö Seipark Oy on Seinäjoen kaupungin perustama ja kokonaan omistama. Toriparkin kokonaisrakennuskustannuksiksi on muodostumassa noin 12 miljoonaa euroa. Keskustorin pysäköintilaitoksen pääurakoitsijana on toiminut YIT Infra Oy.

 

Lisätietoja:

Mika Mäntykoski, toimitusjohtaja, Seipark Oy, p. 0400 674 662

 

 


Takaisin uutisiin

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköi täälläkin Moovylla, lataa sovellus.

Lataa App Storesta Lataa Google Playsta