Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköintialueet

Ajankohtaista

Toriparkki ja P-Torikeskus lipukkeettomaan pysäköintiin!


27.09.2023

Kotimainen Moovy-pysäköintisovellus on ollut vuodesta 2019 käytössä yhtenä maksuvaihtoehtona Seipark Oy:n Toriparkissa ja P-Torikeskuksessa. Nyt näissä pysäköintitaloissa tehdään seuraava ”digiloikka” syksyllä 2023, kun Moovy otetaan käyttöön pysäköintijärjestelmänä ja samalla pysäköintilipukkeet ja käteinen maksuvaihtoehtona poistuvat käytöstä. Herkästi vioittuvat ja ympäristöä kuormittavat kertakäyttöiset pysäköintiliput korvautuvat automaattisella rekisteritunnistuksella. P-Torikeskuksessa käteinen ei ole ollut maksuvälineenä kolmeen vuoteen ja Toriparkinkin käteismaksujen osuus on ollut vain noin 3 % kaikista maksuista. Yleisimmät pankki- ja luottokortit säilyvät maksuvaihtoehtona kassalla/maksupisteellä kuten tähänkin asti. 

 

 
Moovy-järjestelmän myötä pysäköintitalojen käyttö tulee helpottumaan merkittävästi.

Pysäköintitaloon sisäänajaessa rekisteritunnistus käynnistää automaattisesti pysäköinnin ja puomi avautuu. Pois lähtiessä pysäköinti käydään maksamassa kuten aiemminkin, nyt vain maksupisteelle syötetään pysäköidyn auton rekisterinumero. Sen perusteella järjestelmä ilmoittaa pysäköinnin keston ja maksettavan pysäköintiveloituksen sisäänajotunnistukseen perustuen. Maksun voi tehdä yleisimmillä pankkikorteilla (lähimaksu ja PIN). Ulosajaessa puomi avautuu automaattisesti, mikäli pysäköintimaksu on suoritettu.

 

 
Käyttämällä Moovy-sovellusta maksupisteellä ei tarvitse käydä lainkaan.

Moovy-sovelluksen käyttö on helppoa ja pysäköinti sen jälkeen vielä helpompaa. Älypuhelimen sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot. Sovelluksen käyttöönoton jälkeen Toriparkissa ja P-Torikeskuksessa pysäköinti käynnistyy automaattisesti kun ajat sisään ja päättyy kun ajat ulos. Pysäköinti veloittuu käytetyn pysäköintiajan mukaan Moovy-sovellukseen liitetyltä maksukortilta. Sovellukseen voi lisätä erikseen esimerkiksi henkilökohtaisen ja yrityksen maksukortin.
 
Myös kuukausisopimuksen voi solmia suoraan Moovy-sovelluksella. Yrityksille on käytettävissä Yritystili, jolla yritys voi hallinnoida, eli tilata, siirtää ja irtisanoa pysäköintioikeuksia omille käyttäjilleen. Yritystiliasiakkaiden pysäköinnit veloitetaan laskulla. Lue täältä lisää Yritystilistä.
 
Moovy-sovelluksella pysäköinnin voi maksaa myös kadunvarsipysäköinnissä sekä Seipark Oy:n katutason pysäköintialueilla Seinäjoella. Framin pysäköintitaloon Moovy otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana. Moovy toimii nykyään myös Helsingissä, Tampereella, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa ja monilla muilla paikkakunnilla. Tutustu täällä Moovy-kohteisiin ympäri Suomen.
 
Moovyn on kehittänyt ja sitä ylläpitää tamperelainen Finnpark Oy.
 
Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.
 
Molemmissa taloissa Moovy-maksupisteet on sijoitettu samoille paikoille missä maksukassat ennenkin olivat. Toriparkissa Matti Visannin kujan porraskäytävän läheisyyteen ei maksupistettä sijoitettu aiemman todella vähäisen käytön johdosta.
 
Lisätietoja: Seipark Asiakaspalvelu, asiakaspalvelu@seipark.fi, puh 040 864 3086


Takaisin uutisiin

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköi täälläkin Moovylla, lataa sovellus.

Lataa App Storesta Lataa Google Playsta