Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköintialueet

Ajankohtaista

asemanseudun rakentaminen edistyy - pysäköintialueisiin muutoksia


26.09.2022

Seinäjoen asemanseudun rakentaminen siirtyy seuraavaan vaiheeseen

Asemanseudulle rakentuu vuosien 2024 vuoden loppuun mennessä Perhepalvelukeskus Aallokko, toimistotiloja ja pysäköintitalo. Lisäksi alueelle rakentuu asuinkerrostaloja. Seipark Oy on toteuttajana pysäköintitalossa. Alueen rakennusurakoitsijana toimii YIT Suomi Oy. Rakennustöiden johdosta junamatkustajien pysäköintialueisiin tulee muutoksia syyskuun lopussa. Matkakeskuksen eteläpuolen P3-alue poistuu kokonaan käytöstä rakennustyöalueeksi. Myös kesän ajaksi tilapäisenä pysäköintialueena toiminut Matkakeskuksen linja-autokenttä poistuu samalla käytöstä rakennustöiden alkaessa koko rakennusalueella, eli junaradan ja Ruukintien väliselle alueella. 

 

 

Korvaavat pysäköintialueet

Toriparkki

Suosittelemme asemanseudun rakentamisen ajan autolla saapuvia junamatkustajia pysäköimään Toriparkkiin. Keskustorille nousevasta porraskäytävästä on noin 250 metrin ja noin 3 minuutin kävelymatka Matkakeskukseen. Toriparkkiin sisäänajo tapahtuu Puskantien ja Koulukadun risteyksestä.

 

Toriparkkiin pysäköidessä pysäköinti maksetaan jälkikäteen saapuessa käytetyn toteutuneen pysäköintiajan mukaan, joten saapuessa voi auton vain jättää, eikä tarvitse ennakkoon tietää pysäköinnin kestoa. Toriparkkiin pysäköineillä on 24/7 sisäänpääsy pysäköintitaloon. Toriparkin vuorokausihinnoitteluun tehdään muutos sen toimiessa junamatkustajien liityntäpysäköinnin korvaajana asemanseudun rakentamisaikana. Ensimmäisen vuorokauden hinta on yhä 12,00e, mutta seuraavien vuorokausien hinta laskee 6,00 euroon vuorokaudessa. Pysäköinnin tuntihinta on 1,50e. Toriparkin hinnoittelumuutos on voimassa 23.5.2022 alkaen.  

 

P-Luomanranta

Rautatieaseman läheisyyteen on rakennettu uusi pysäköintialue, P-Luomanranta, palvelemaan junamatkustajien liityntäpysäköintiä. Alueella on noin 100 autopaikkaa ja se sijaitsee asemalta katsottuna Hotelli-Ravintola Alman uuden Torni-osan ja Pollarin talon takana. Alueelle on ajoyhteys myös Luomanranta-tien kautta. Alueelta on noin 250 metrin suora kävelymatka asemalaiturille. Jalankulkuyhteys on opastettu paikan päällä. Ensimmäisen vuorokauden pysäköinnin hinta on 7,00e ja seuraavien vuorokausien 3,00e. Pysäköinnin tuntihinta on 1,50e.   

 

Muut

Matkakeskuksen pohjoispään (eli ns Vaasan puolella Matkakeskusta) pysäköintialueella P1 on myös maksullista paikoitusta autoileville junamatkustajille. 

 

 

Jalankulkuyhteydet korvaavilta alueilta asemalaiturille

P-Luomanrannasta kuljetaan Hotelli-Ravintola Alman Tornin ja Uuden Tornin välistä. Ennen rakennustyöaluetta on suora jalankulkuyhteys asemalaiturille, joka kulkee junaradan ja työmaan välissä. Toriparkista suorin kulkuyhteys on Keskustorin porraskäytävästä Kalevankatua suoraan Ruukintien yli rautatieasemalle. 

 

Lisätietoja asemanseudun pysäköintimuutoksista ja Toriparkin käytöstä:

Seipark Oy, 040 864 3086 (arkisin klo 8-16), asiakaspalvelu asiakaspalvelu@seipark.fi

 

Aluekartta:

 


Takaisin uutisiin

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköi täälläkin Moovylla, lataa sovellus.

Lataa App Storesta Lataa Google Playsta