Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköintialueet

Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Keskustorin rakennustyömaan lähistöllä kulkemiseen


23.11.2016

Rakennustöillä on väistämättä vaikutusta arjen toimintaan, mutta muutaman perussäännön muistamalla kulkeminen helpottuu. Näiden viiden ohjeen avulla keskustassa liikkuminen onnistuu helpommin työmaista huolimatta.

 

1. Jalankulku ja pyöräily: Matti Visannin kuja

 

Jalankulkijoille sekä pyöräilijöille Matti Visannin kuja on paras reitti etelä-pohjoissuunnassa liikkumiseen. Myös autoilijat voivat pysäköidä autonsa esimerkiksi Torikadulle, Kauppakadulle tai Puskantielle, joilta pääsee helposti liikkumaan nykyistä kävelykatuamme pitkin.

 

2. Jalankulku: Liiku kiinteistöjen läpi

 

Päiväsaikaan pääsee näppärästi liikkumaan kiinteistöjen lävitse. Esimerkiksi Torikadulta pääsee Lehtisen kauppakeskukseen, kun kulkee Cumuluksen läpi kulkevaa yhdyskäytävää Epstorille. Epstorin kautta voi kulkea Nordean takaa Mega-Keskukseen, jonka jälkeen ollaankin jo Puskantiellä. Samalla voi pysähtyä ostoksille tai kahville Epstorille tai Mega-Keskukseen.

 

3. Pysäköinti: pysäköintitalot ja -alueet

 

Hyödynnä pysäköintitaloja ja -alueita. Usein sekä Epstorin että Torikeskuksen pysäköintitaloissa on tilaa ja auton saa talvipakkasilta suojaan. Myös Äspeeärrän talon takapihan pysäköintialueella Torikadulla on paikkoja, josta pääsee esimerkiksi Epstorille Cumuluksen yhdyskäytävää pitkin. Lisäksi Mega-Keskuksen yhteydessä on pysäköintitilaa, jossa voi käydä samalla esimerkiksi ruokakaupassa.

 

Vaikka Keskustorin ympäristön rakennustöiden myötä käytöstä poistui noin 80 autopaikkaa, on edellä kuvatuilla alueilla yleensä käyttämätöntä parkkitilaa moninkertaisesti enemmän.

 

4. Pysäköinti: asiakkaat ensin

 

Monilla keskustassa työskentelevillä on pysäköintioikeudet keskustassa pysäköimiseen. Keskustan yrittäjiltä tulleen palautteen mukaan monilla kaduilla oli jo ennen rakennustöitä pulaa asiakaspaikoista, sillä paikat ovat pysäköintioikeuksien omaavien käytössä. Suosittelemme, että liikkeissä työskentelevät jättäisivät ajoneuvonsa hieman sivummalle keskustaan ja liikkeiden edustojen paikat jätettäisiin asiakkaille.

 

5. Autolla liikkuminen

 

Kun muistaa, että Kalevankatu on tällä hetkellä katu, jossa on poikkeusjärjestelyjä niin pärjää hyvin. Asemalta päin tullessa pääsee Maamiehenkatua Kauppakadulle, joka on käytössä normaalisti. Toisessa päässä Kalevankatu on muutettu kaksisuuntaiseksi Porvarinkadulta asti ja ennen rakennustyömaita on kääntöympyrä autoille. Keskuskatu on liikenteelle avoinna ensimmäisen rakennusvaiheen ajan.

 

Pidetään mielessä myös, että rakennustyöt etenevät vauhdilla ja vaiheittain eteenpäin. Esimerkiksi Keskustorin pysäköintilaitosta rakennetaan kolmessa vaiheessa kohti Puskantietä ja vaiheiden edetessä etenkin jalankulkuyhteyksiä pyritään luomaan pääosin rakennetuilla kohdilla paremmaksi jo kevään aikana.


Takaisin uutisiin

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköi täälläkin Moovylla, lataa sovellus.

Lataa App Storesta Lataa Google Playsta