Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköintialueet

Ajankohtaista

Seinäjoen ydinkeskustassa pysäköit lauantaisin tunnin hinnalla koko päivän


30.10.2020

Asiointi Seinäjoen kauppakeskustassa on marras-joulukuun ajan lauantaisin reippaasti normaalia edullisempaa useassa eri paikassa. Kadunvarsipysäköinnissä ensimmäisen tunnin hinnalla (1,50 €) voi pysäköidä koko päivän ja siten asioida rauhassa ja pitkään. Hinta on voimassa kaikilla Seiparkin hallinnoimilla kadunvarsipysäköintialueilla. Kauppaseinäjoki tarjoaa EPS-torin ja Torikeskuksen pysäköintihalleissa ilmaisen pysäköinnin lauantaisin klo 10-18 myös vuoden loppuun saakka.

Kampanjan takana ovat Seinäjoen kaupunki, Seipark, Kauppaseinäjoki ja CityTeam.

 

- Kuluva vuosi on ollut yrityksille haastava. City Teamissä on käyty keskusteluja yritysten kanssa siitä, miten saisimme madallettua keskusta-asioinnin kynnystä. Perinteiseen tyyliin kadunvarsipysäköinnin maksullisuus nousee usein esiin asiana, jonka kautta kaupunki ja kiinteistöt voisivat tilanteeseen vaikuttaa. Viimeisen vuoden aikana on selkeästi eniten näkynyt muutosta nimenomaan lauantain pysäköintimäärissä. Tästä syystä joulusesongin vauhdittamiseksi päädyttiin tällaisiin ratkaisuihin, jotka ovat taloudellisesti toteutettavissa ja osaltaan toivottavasti virkistävät lauantaita ostospäivänä, Seiparkin toimitusjohtaja Mika Mäntykoski toteaa.

Hän muistuttaa kuitenkin samaan hengenvetoon, että kadunvarsipysäköinnin muuttaminen kokonaan maksuttomaksi on vaikeaa, jos ei mahdotonta, koska tulot ohjautuvat täysimääräisesti yleisen rakenteellisen pysäköinnin toteuttamiseen kaupungin strategian mukaisesti. Tästä esimerkkinä Toriparkki, jonka rakentaminen on mahdollistanut viime vuosien keskustan rakennushankkeiden ja muun muassa uuden Keskustorin toteuttamisen ylipäätään.

 

Kampanjan avulla halutaan nostaa esiin myös keskusta-alueella jo sijaitsevia kauppakeskuksia ja p-alueita, joilla on yli 800 ilmaista autopaikkaa joka päivä: Megakeskus, Lehtinen (vkosta 50 alkaen), P-Vekseli Keskuskadulla (ns. Pollarin tontti), Ostoskulma ja Maakunnankadun p-alue. Loppuvuoden ajan lauantaisin lisäksi EPS-torin ja Torikeskuksen pysäköintihallit, jolloin ilmaisia paikkoja on jo noin 1200.

 

Kampanjan toteuttajat toivovat, että keskustan yritykset hyödyntävät kampanjaa omassa toiminnassaan ja markkinoinnissaan. Merkittävien vaikutusten saamiseksi tarvitaan aktiivisuutta kaikilta osapuolilta.

 

- Tämä on hieno yhteistyön ja neuvottelujen tulos, johon ajatus lähti keskustan yrittäjien toiveesta. Lopputulos näkyy toivottavasti jokaisen yrityksen viestinnässä ja sitä kautta myös joulukaupan tuloksessa, vaikka ajat ovat muuten vaikeita, sanoo City Teamin puheenjohtaja Anu Luukko Seinäjoen Yrittäjistä.

 

Ohje Seiparkin hallinnoimille pysäköintialueille kampanjaan liittyen: 

 

Kadunvarsipysäköinti

Maksa lippuautomaatilla normaalisti pysäköinti ensimmäisen tunnin osalta (1,50e/h, esim. 20 min = 0,50e). 1,50e maksun jälkeen pysäköintlipukkeeseen tulostuu lauantaisin pysäköintiaikaa klo 15.00 asti, jonka jälkeen pysäköinti on normaalistikin maksutonta. Muista noudattaa kuitenkin aikarajoituksia (4h) Kauppakadulla, Kalevankadulla ja Keskuskadulla. Samalla lipukkeella voi jatkaa pysäköintiä maksutta toisella kadulla.

Mobiilimaksusovellukset (Easypark, Moovy ja Parkman) veloittavat pysäköinnistä lauantaisin ensimmäisen tunnin ajan, jonka jälkeisten tuntien osalta veloitus on 0,00e. Kannattaa siis pysäköintiä aloittaessa valita pysäköinnin kesto klo 15 asti. 

 

P-Torikeskus

Pysäköinti lauantaisin maksutonta klo 10-18. P-Torikeskuksessa pysäköinti tapahtuu aivan normaalisti. Ota lipuke sisäänajossa, poislähtiessä käytä lipuketta maksukassalla. Jos pysäköinti on tapahtunut lauantaina klo 10-18 välisenä aikana, veloitus on 0 euroa, ja kassa antaa lipukkeen takaisin. Jos taas osa pysäköinnistä on ilmaisen ajan ulkopuolella, eli esimerkiksi klo 9-11, kassa veloittaa pysäköinnistä 9-10 välisen ajan, eli yhden tunnin ja jälkimmäinen tunti on maksuton. 

 

Lisätietoja:

Anu Luukko, City Teamin puheenjohtaja / Seinäjoen Yrittäjät ry, 050 355 8033

Mika Mäntykoski, Toimitusjohtaja / Seipark Oy, 040 067 4662
Niina Koskipalo, Kaupunkikeskustan kehittäjä / Into Seinäjoki, 050 430 0792


Takaisin uutisiin

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköi täälläkin Moovylla, lataa sovellus.

Lataa App Storesta Lataa Google Playsta