Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköintialueet

Ajankohtaista

Asukkaat pääsevät vaikuttamaan Seinäjoen ydinkeskustan kehittämiseen


14.12.2015

Seinäjoen ydinkeskustan rakentuminen etenee ensi vuonna ison harppauksen, kun pysäköintitilojen rakentaminen alkaa Keskustorin alle. Siitä rakentamisen hyöky leviää kohti Kauppatoria, joka ympäristöineen tulee uudistumaan ja nivoutumaan tiiviimmin yhteen Keskustorin kanssa. Alueita yhdistävä Koulukadun osuus tulee muuttumaan kävelypainotteiseksi kaduksi.

Miltä Keskustorilla, Koulukadulla ja Kauppatorilla tulee näyttämään? Mitä toimintaa ja palveluita alueelle halutaan? Mikä tekee keskustasta elävän ja viihtyisän, niin kesällä kuin talvella?

Kaikki kiinnostuneet pääsevät nyt ideoimaan ja esittämään ajatuksiaan alueen kehittämisestä.

- Julkistamme kyselyn, jolla toivomme paljon palautetta kehitystyöhön. Tässä vaiheessa vain mielikuvitus on rajana, asiantuntija Kirsi Mattila Into Seinäjoesta toteaa.

Suunnittelun keskiössä on määritellä alueen uudenlaisia toimintoja, esimerkiksi uudenlaista bisnestä. Tärkeää suunnittelussa ovat myös visuaaliset elementit, viihtyisyys, saavutettavuus ja toiminnallisuus.

Mattila vastaa projektista, jossa keskustaa kehitetään käyttäjälähtöisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupunkisuunnittelua avataan asukkaille ja heidän mielipidettään käyttäjänä kuullaan. Verkossa tehtävä kysely ja siitä saatava palaute ovat Mattilan mukaan ensimmäinen osa käyttäjälähtöistä suunnittelua.

- Tämän jälkeen tulokset analysoidaan ja niitä käytetään sidosryhmille järjestettävien työpajojen pohjana. Työpajoihin tulee mukaan torikannen rakentamisesta vastaava arkkitehtitoimisto. Se tarjoilee ensimmäiset ehdotelmaluonnokset, joiden pohjalta jatketaan suunnittelua. Tavoitteena on, että kevään aikana syntyy alueen toteutussuunnitelma.

- Uskomme, että erilaisuus on rikkautta, joten toivon, että suunnitteluprosesseihin osallistuu hyvin erilaisia ihmisiä.

Keskustan kehittämisen mahdollistaa Seinäjoen kaupungin toteuttama kaavauudistus. Uudistuksen ansiosta rakennuskorkeus nousee, keskustaan saadaan uusia asuntoja ja uutta houkuttelevaa liiketilaa keskeisille paikoille. Maanalaisen pysäköinnin ansiosta katu, tori- ja puistoalueet tulevat ihmisten ja liike-elämän käyttöön autojen sijaan.

Kyselyn toteuttavat yhteistyössä Seinäjoen kaupunki ja Into Seinäjoki Oy.

Tästä kyselyyn

Yhteyshenkilöt:

Kirsi Mattila, asiantuntija, Into Seinäjoki Oy, puh. 0405305111, kirsi.mattila@intoseinajoki.fi 

Martti Norja, vs. kaavoitusjohtaja, Seinäjoen kaupunki, puh. 040 774 8501, martti.norja@seinajoki.fi

 

 

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/operaatiomeidanseinajoki/

http://www.seinajoki.fi/asuminenjaymparisto/kaupunkisuunnittelujakaavoitus/vaikutaydinkeskustankehittamiseen.html


Takaisin uutisiin

Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköi täälläkin Moovylla, lataa sovellus.

Lataa App Storesta Lataa Google Playsta